Kalfsschnitzels met asperges
bereiding
-
1
Schil de asperges en breek het harde uiteinde eraf.
-
2
Kook de asperges in gezouten water met citroensap beetgaar.
-
3
Hou enkele blaadjes peterselie apart en mix de rest fijn met de ansjovisjes, 1 el citroensap en de amandelen. Kruid met peper en zout en giet er, onder voortdurend mixen, 100 à 120 ml olijfolie bij.
-
4
Sla de stukjes vlees plat en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem en de losgeklopte eieren in 2 diepe borden. Meng paneermeel, parmezaan en amandelschilfers en doe in een derde bord. Haal het vlees door bloem, ei en paneermeel. Laat even drogen.
-
5
Bak de schnitzels bruin in boter en olie.
-
6
Serveer ze met de asperges en de pesto. Werk af met amandelschilfers en peterselie.
De voorbereiding