Cannelloni met paprika en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Week de cannelloni 5 minuten in lauw water, om de gaartijd te verkorten. Laat uitlekken.
-
2
Dompel de tomaten 8 à 10 seconden onder kokendheet water. Laat ze schrikken in koud water. Pel en ontpit ze, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en rasp de wortel.
-
3
Bak het gehakt rul in de olie. Voeg er ui, knoflook en wortel aan toe, en laat 2 à 3 minuten meebakken. Doe er de tomaten en de oregano bij. Kruid met zout en peper, dek af en laat 10 minuten sudderen.
-
4
Roer een derde van de kaas door de saus. Doe ze in een spuitzak, of een plastic zakje waarvan je een hoekje afknipt. Vul de cannelloni met de saus en leg ze in een ingevette ovenschaal. Giet er de rest van de saus over en verdeel er nog een derde van de kaas over. Zet 20 à 30 minuten in de oven.
-
5
Spoel intussen de paprika's, snij ze in fijne ringen en kruid ze met wat zout. Voorzie per bord 2 cannelloni en garneer met de paprika en de rest van de kaas.
Voorbereiding