Hazenrug met spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1 kl zout met de specerijen en de geraspte citroenschil en wrijf er de hazenrug mee in. Verpak in huishoudfolie en leg twee uur koel weg.
-
2
Snij het spek in reepjes. Maak kleine sneetjes in de hazenrug en stop daar de reepjes spek in. Verhit boter en olie in een pan en schroei het vlees dicht. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
-
3
Schuif de hazenrug 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip geregeld met het braadvocht.
-
4
Boen de paddenstoelen droog schoon en halveer grote exemplaren. Pel de sjalotten en snipper fijn. Doe alles 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij de hazenrug in de pan.
-
5
Haal de hazenrug uit de pan en snij in mooie plakjes. Serveer met de champignons en eventueel een takje rozemarijn.