Recept

Bloemkoolgratin met worst en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Light variant: 568 kcal per persoon

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel meteen met koud water en laat uitlekken. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal.

  2. 2

    Breng voor de kaassaus 400 ml melk aan de kook. Meng de bloem met de rest van de melk en roer het mengsel door de kokende melk, tot de saus begint te binden. Doe er 100 g gemalen kaas bij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Schenk de kaassaus over de bloemkoolroosjes. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat 20 tot 25 minuten gratineren in de oven.

  4. 4

    Leg de worsten in een ovenschaal en bak ze mee gaar in de oven.

  5. 5

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Stamp ze met 50 ml melk tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Serveer de bloemkoolgratin met de worstjes en de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolgratin met worst en puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!