Bosbessentaartjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten voor de taartbodems (bloem, boter, 100 g suiker, ei en zout) en kneed het deeg goed. Wikkel in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
-
2
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij met een mesje cirkels die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Bekleed er de ingevette vormpjes mee. Duw het deeg goed tegen de randen en bedek het met bakpapier en bakknikkers. Schuif een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
-
3
Snij het vanillepeultje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Verwarm samen met de melk en zeef. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en voeg toe aan de melk. Roer op een laag vuurtje tot een gladde crème.
-
4
Spoel de bessen en laat uitlekken, voeg 2/3 toe aan de vanillecrème.
-
5
Vul de taartjes met de crème en garneer met de rest van de blauwe besjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer.