Recept

Varkenshaasje met saffraanrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met korianderyoghurt

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Schroei het vlees rondom dicht in olie. Leg het in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Meng de honing met het kerriepoeder en het citroensap. Bestrijk er het vlees mee en zet het 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil en rasp de wortel. Pel en hak de ui. Stoof de ui glazig in olie. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Doe er de bouillon en saffraan bij. Kruid met zout en chili naar smaak. Laat 25 minuten garen.

  4. 4

    Hak de pistachenootjes grof en schep ze met de rozijnen door de rijst. Meng de yoghurt met de koriander.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het daarna in plakjes. Serveer het vervolgens met de saffraanrijst en de korianderyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met saffraanrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!