Zeebarbeel met zuiderse groenten
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en de courgettes, snij ze overlangs in plakken van ½ cm dik. Bestrooi de aubergines met zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
2
Spoel de paprika's en de tomaatjes. Droog de tomaatjes en snij de paprika's in ringen.
-
3
Pel en snipper de knoflook. Meng 'm met de olijfolie, het citroensap, peper en zout.
-
4
Laat de grill goed heet worden. Spoel de vis en dep droog. Kwast in met olie en stop een takje tijm in de buikholte. Gril de mullen gaar in ca. 20 minuten. Keer ze geregeld om.
-
5
Spoel het zout van de aubergines af en dep ze droog. Kwast alle groenten in met olijfolie en gril ze 10 tot 15 minuten. Rooster de tomaten en paprika eventueel in een aluminium grillschaal. Serveer met stokbrood.