Geroosterde konijnenbout
bereiding
-
1
Leg de konijnenbouten in een ovenschaal. Rist voor de marinade de tijmblaadjes en 4 takjes rozemarijnnaaldjes af. Doe ze met 4 tenen knoflook in een vijzel en stamp alles fijn. Meng met 4 el olijfolie, de honing, de citroenschil en het citroensap. Wentel er de konijnenbouten door en laat 30 minuten marineren.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 2 takjes rozemarijn. Spoel en halveer de krieltjes. Doe ze met de rozemarijn in een ovenschaal. Pers er 2 tenen knoflook bij en meng met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
3
Zet de konijnenbouten en aardappelen 30 minuten in de oven. Bedruip de bouten regelmatig met de marinade.
-
4
Snij de pancetta in grote stukken en leg ze tussen de bouten. Schep de witte bonen door de aardappelen en zet alles weer in de oven.
-
5
Haal na 10 minuten de aardappelen uit de oven en hou ze warm onder aluminiumfolie. Laat de konijnenbouten nog 10 minuten garen. Serveer ze met de aardappel-bonenschotel.