Recept

Minestrone basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bekende Italiaanse klassieker

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de wortelen en de aardappel, snij ze in blokjes. Snij de selderij in boogjes, de courgette en de boontjes in stukjes. Snij de kool in fifijne sliertjes. Snij de pancetta in reepjes.

  2. 2

    Smelt wat boter in een grote pan. Voeg de ui, de knoflook, en de pancetta toe. Stoof ze ongeveer 5 minuten op laag vuur, tot de uien zacht en glazig zijn. Voeg de wortelen, de selderij en de aardappel toe. Roer om en stoof ze nog 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen, de erwten, de kool en de courgette toe. Roer de tomatenpuree, de tomaten en de witte bonen erdoor. Kruid met peper en zout. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.

  3. 3

    Doe het deksel op de pan en laat de minestrone ongeveer 30 minuten sudderen - tot de groenten zacht en gaar zijn. Roer af en toe.

  4. 4

    Voeg de pasta toe en laat verder garen. Doe er de peterselie bij en kook nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!