Tartaar van avocado met makreel
bereiding
-
1
Schil de komkommer. Snij ’m doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Verwerk de rest van het vruchtvlees met een dunschiller tot lange, fijne repen. Snij de lente-ui in schuine stukken.
-
2
Hak de gekonfijte gember fijn. Meng met de wasabi, maïsolie, citroensap en suiker tot een vinaigrette, breng nog op smaak met peper en zout.
-
3
Meng de komkommer met de koriander en de lente-ui. Meng met de vinaigrette. Bewaar in de koelkast.
-
4
Snij de vis in fijne blokjes. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
5
Hou een derde van de koriander apart en hak de rest. Snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Meng de gehakte koriander met de lente-ui, de avocado- en tomatenblokjes. Roer er de makreeltartaar door en breng op smaak met sesamolie en limoensap, peper en zout. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
-
6
Leg wat van de komkommersalade op borden met daarnaast een torentje van de tartaar. Werk af met de sesamzaadjes en een blaadje koriander.