Bosbessentaartjes (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter 12 muffinvormpjes.
-
2
Steek 12 cirkels uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. Leg er bakpapier in, met daarop enkele bakparels. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
3
Smelt de chocolade au bainmarie. Bestrijk er de taartjes mee.
-
4
Spoel de bessen en laat ze uitlekken. Hou een kwart ervan apart voor de afwerking, en pureer de rest met de plattekaas, de suiker en de vanillesuiker. Klop de room stijf en spatel die erdoor.
-
5
Week de gelatine in koud water, knijp uit en los op in 1 eetlepel heet water. Meng dit met 2 eetlepels bessencrème. Meng dan met de rest van de crème.
-
6
Vul de taartjes met de crème en zet minstens 3 uur koel weg. Werk voor het serveren af met de rest van de bessen en poedersuiker.