Recept

Karniyarik

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde aubergines

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en halveer ze. Hol ze uit tot op 1 cm van de schil en hak het vruchtvlees grof. Bestrooi de uitgeholde aubergines met zout en laat een halfuur rusten. Spoel ze en dep ze droog.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Hak de olijven en de gespoelde chilipeper. Rist de tijmblaadjes af.

  4. 4

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg het auberginevruchtvlees en de chilipeper toe. Laat 5 minuten stoven. Doe er de tomaten, olijven, tijm en couscous bij. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Vul de aubergines met de couscousmix en schuif 20 tot 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met parmezaan en eventueel nog wat groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karniyarik

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!