Ham met maïskolf
bereiding
-
1
Maak de barbecuesaus een dag op voorhand. Rooster de venkelzaadjes en de sesamzaadjes lichtjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Voeg een scheutje olie toe, samen met de fijngesnipperde sjalot. Laat de sjalot even aanstoven. Roer er de ketchup, de honing en het snuifje cayennepeper door. Laat afkoelen in de koelkast.
-
2
Kook of stoom de maïskolven 20 minuten, met de blaadjes er nog rond. Laat schrikken onder koud water stromend water. Verwijder het blad en hou apart.
-
3
Leg eerst de maïskolven op de barbecue en laat ze goudbruin kleuren. Rooster dan de plakken ham 2 minuten aan elke kant.
-
4
Decoreer borden of plankjes met de groene maïsbladen. Schik daarop de maïskolven en de plakken ham. Leg op elke kolf een nootje boter en een lepeltje barbecuesaus.