Honingspeculaas
bereiding
-
1
Laat de boter zacht worden en snij ze in blokjes. Mix met de honing en de kandijsuiker tot de suiker opgelost is. Voeg het amandelpoeder, de bloem, de speculaaskruiden, de citroenrasp en het ei toe. Kneed tot een glad deeg.
-
2
Los het bakpoeder op in de rum en voeg toe aan het deeg. Kneed goed door het deeg. Vorm een bal en verpak hem in huishoudfolie. Laat een halfuur rusten op een koele plaats.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
4
Rol het deeg uit tot 0,5 cm dik. Steek er met een vormpje koekjes uit en leg ze op de bakplaat. Schuif ze 10 tot 12 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
5
Roer de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Versier er de koekjes mee en laat opdrogen.