Puddingtaart
bereiding
-
1
Meng de bloem, de suiker en het zout. Snij de boter in stukjes en doe ze met het ei in een kuiltje in het midden. Kneed tot een samenhangend deeg en vorm een bal. Wikkel ‘m in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een taartvorm van 28 cm Ø. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Bak 10 minuten blind met droge bonen of rijst. Laat afkoelen.
-
3
Maak de vulling. Breng de melk tot net onder het kookpunt. Klop in een kom de eieren los met de suiker, vanille, nootmuskaat en een snuifje zout. De suiker moet volledig opgelost zijn. Klop wat van de hete melk door het eimengsel en giet alles al kloppend weer bij de rest van de melk.
-
4
Giet het mengsel over de bodem. Bak 40 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie.
-
5
Ontvorm de taart, laat afkoelen op een rooster en zet in de koelkast.