Bosbesbroodjes
bereiding
-
1
Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het klassieke broodjes basisrecept.
-
2
Roer de boter romig met de rietsuiker en kaneel.
-
3
Verdeel het deeg in tweeën. Rol één portie uit op een licht met meel bestoven werkvlak tot circa 1 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.
-
4
Meng de bosbessen met de poedersuiker en maïzena. Strooi de helft van de bessen over het deeg.
-
5
Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.
-
6
Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.
-
7
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.
-
8
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.