Recept

Konijnpakketjes met krokant witloofslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk pakketje om je gasten mee te verwennen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Plet de walnoten.

    Snij de knoflook in plakjes.

    Verwijder de harde kern uit de wit- en roodloof en snij de stronkjes in lange, smalle repen

     Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Voor de vinaigrette

  3. 2

    Meng de 6 el olijfolie, de acaciahoning, de frambozenazijn en de mosterd met een staafmixer tot een homogeen sausje. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 3

    Fruit de knoflookplakjes ze samen met de geplette walnoten aan in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 4

    Voeg de rozijnen en het walnoot-knoflookmengsel aan de wit- en roodloof  toe. Maak aan met de vinaigrette.

  6. 5

    Leg de loempiavellen open op het werkblad. Breng de konijnfilets op smaak met peper en zout en rol ze in de loempiavellen.

  7. 6

    Bak de konijnpakketjes in hete olijfolie aan alle kanten bruin. Zet ze 8 à 10 minuten in de oven.

  8. 7

    Verdeel het slaatje over de borden. Snij de konijnpakketjes doormidden en leg ze op de salade. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnpakketjes met krokant witloofslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!