Scampi's met Thaise curry
bereiding
-
1
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Maak alle groenten schoon en snij de peultjes, rode ui en wortel in reepjes, de broccoli in roosjes, de asperges in schuine stukken. Kook de rijst.
-
2
Pel 1 sjalot en snij ze grof. Schil en rasp de gember. Snipper 1 stengel citroengras fijn.Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn. Pureer in een vijzel of een hakmolentje de chilipeper met het citroengras, de sjalot, knoflook, gember, kurkuma, komijn, kaneel, koriander en ansjovis. Voeg wat olie toe tot je een smeuïge currypasta krijgt.
-
3
Verhit wat olie in een wok en bak er de scampi’s in. Haal ze uit de wok.
-
4
Doe de groenten en de twee overige stengels citroengras (niet versneden) in de wok en roerbak ze even. Voeg 2 eetlepels van de currypasta toe, samen met de kokosmelk en de room. Laat indikken en kruid met peper en zout.
-
5
Laat de scampi’s opwarmen in de pan. Serveer de curry met rijst en werk af met verse kruiden naar smaak.