Risotto met oesterzwammen en blauwschimmelkaas
bereiding
-
1
Scheur de oesterzwammen in stukken. Pel en pers de knoflook. Breng de groentebouillon tot tegen de kook aan.
-
2
Pel en snipper de sjalot, en stoof in olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn en rondom met olie bedekt zijn. Blus met de wijn. Roer met een houten lepel tot al het vocht door de rijst opgenomen is.
-
3
Schenk een pollepel hete bouillon bij de rijst en roer weer tot het vocht opgenomen is. Werk zo verder tot de rijst gaar is en bijna alle bouillon opgebruikt (±20 minuten). Roer er de parmezaan door.
-
4
Roerbak de oesterzwammen met de knoflook en de peterselie in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep de helft ervan door de risotto.
-
5
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de rest van de oesterzwammen, de kaas en wat peterselie.