Recept

Krokant citroentaartje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een onweerstaanbaar krokantje

bereiding
  1. 1

    Kneed alle ingrediënten voor het deeg (bloem, 70 g suiker, zout, 1 eidooier, 140 g boter) kort door elkaar. verdeel het in 8 stukken en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg ze in 8 ingevette taartvormpjes van 8 cm diameter en sla de rand een beetje naar binnen. Zet 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Spoel de citroen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop de eidooiers samen met het ei en de suiker schuimig au bain-marie. Klop er het citroensap, de citroenschil en de limoncello door. Verdeel over de taartjes en zet 25 à 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat voor het krokantje de suiker smelten op middelhoog vuur. Roer er, zodra de suiker begint te karamelliseren, het amandelpoeder door en laat lichtbruin kleuren. Roer er de citroenschil door. Strijk het mengsel dun uit op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen.

  5. 5

    Breek de karamel in stukjes en versier er de randen van de taartjes mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant citroentaartje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!