Recept

Chocipannekes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte variant van de frangipane

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 165°C.

  2. 2

    Roer de boter tot room. Meng het amandelpoeder met de suiker en voeg dan afwisselend een deel van dit mengsel en een ei bij de boter. Roer tot alles goed vermengd is. Voeg ook het cacaopoeder toe, en daarna de bloem.

  3. 3

    Beboter kleine bakvormpjes. Rol het bladerdeeg uit en snij er rondjes uit ter grootte van de vormpjes. Prik de bodem in met een vork. Smelt de chocolade en vul de bodem van de taartjes met de gesmolten chocolade. Vul verder op met het beslag.

  4. 4

    Bak de taartjes 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Meng voor het glazuur de poedersuiker met wat water en roer tot een vloeibaar papje. Strijk wat glazuur op het gebak en strooi er een paar chocoladepastilles op. Laat het glazuur drogen tot het hard is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocipannekes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!