Kardemombroodjes
bereiding
-
1
Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.
-
2
Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.
-
3
Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.
-
4
Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
-
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
6
Leg het deeg op een schoon, licht met meel bestoven werkvlak en maak er broodjes naar keuze van.
-
7
Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.
-
8
Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.
-
9
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
10
Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.
-
11
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.