Cupcakes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Klop de eieren met de kristal-en vanillesuiker licht en luchtig.
-
3
Smelt de boter, schenk de melk erbij en meng alles door het eimengsel.
-
4
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het natte mengsel.
-
5
Roer de citroenzeste en het citroensap erdoor.
-
6
Zet papieren caisses in een muffinplaat en vul de caisses voor twee derde met het deeg.
-
7
Bak de cakejes circa 15 minuten in het midden van de oven en laat ze daarnafkoelen.
-
8
Roer voor het roomkaasglazuur de boter romig met de poedersuiker, de vanillesuiker, het citroensap en de verse roomkaas.
-
9
Als je glazuur met kleurtjes wilt, verdeel je het over verschillende kommetjes en meng je er kleurstof naar keuze door.
-
10
Bestrijk de cakejes met het glazuur en garneer ze met de suikergarnering naar keuze.
-
11
Of maak glazuur van witte chocolade. Hak hiervoor de chocola in stukjes en smelt deze in een kom boven een pan met zacht kokend water. Laat de chocola enigszins afkoelen.
-
12
Roer de chocola dan door de verse roomkaas en bestrijk de cakejes ermee.