Ovengroenten met chipolata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Spoel de aubergine en courgette, snij ze in kleine blokjes. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes. Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en schep om. Zet 15 minuten in de oven.
-
3
Bak de worst kort aan beide kanten in een pan met olie of boter. Spoel de tomaatjes, snij ze in vieren. Doe ze in de ovenschaal, overgiet met de bouillon en leg de worstjes op de groenten.
-
4
Zet de ovengrill aan en zet de ovenschaal er 10 minuten onder, tot de worsten mooi bruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.
-
5
Bestrooi met basilicumblaadjes en serveer.