Fondue bourguignonne
bereiding
-
1
Hak de kervel, de bieslook, peterselie, bladpeterselie en knoflook fijn.
-
2
Maak eerst de sausjes. Meng de 250 g mayonaise, 2 el gehakte peterselie, 2 el gehakte bieslook, 2 el gehakte kervel, peper en zout voor de kruidensaus. Voor de knoflook saus: meng 250 g mayonaise , 1 el fijngehakte knoflook, de bladpeterselie, peper en zout. Meng 250 g mayonaise, 2 kl ketchup, 1 el cognac, peper en zout voor de cocktailsaus. Bewaar de sausjes tot gebruik in de koelkast.
-
3
Verhit de druivenpitolie in een fonduepannetje. Snij het vlees in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
-
4
De olie is heet als een stukje brood dat je erin legt in 30 seconden mooi goudbruin wordt.
-
5
Prik het vlees op fonduevorkjes en bak het goudbruin in de olie. Serveer met rauwe groenten, zure uitjes en augurkjes en de diverse sausjes.
Voorbereiding