Salade van parelhoen met mierikswortelroom
bereiding
-
1
Bak de parelhoenfilets goudbruin en gaar in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snij de parelhoen in dunne plakjes.
-
2
Maak de veldsla en het witloof schoon. Snij het witloof fijn en meng het met de veldsla. Spoel de druiven, halveer ze. Meng met het witloof en de veldsla.
-
3
Snij het stokbrood met een scherp mes in flinterdunne plakjes - zo dun dat je erdoor kunt kijken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat olie en bak ze in een pan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen.
-
4
Meng voor de dressing de mierikswortel, zure room, rode wijnazijn en olijfolie door elkaar. Kruid af met peper en zout.
-
5
Verdeel de salade over vier borden. Leg er de plakjes parelhoen bij. Werk af met de broodkrokantjes en besprenkel met de mierikswortelroom. Serveer meteen.