Kalkoengehaktbrood met radicchiostoemp
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Pel de ui, hak 'm fijn en stoof glazig in een pan met wat olie. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Doe het gehakt in een kom met de gestoofde ui, de groene kruiden, het spek en de eieren. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig om een goed kneedbare massa te krijgen. Kruid met peper en zout. Vorm een brood van het gehakt en leg het in een ingevette ovenschaal. Bak 1 uur in de oven.
-
3
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Pel de knoflook en snij 'm in fijne plakjes. Spoel de radicchio en snij 'm in reepjes. Smelt 2 eetlepels boter in een pan en laat er de knoflook goudbruin in kleuren. Voeg de radicchio toe, stoof kort mee en haal de pan van het vuur.
-
4
Meng de ketchup met de confituur en de sojasaus. Bestrijk er 15 minuten voor het einde van de gaartijd het gehaktbrood met.
-
5
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de radicchio en de melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer het gehaktbrood met de stoemp.