Recept

Kip met appeltjes en cidersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenvoud uit Normandië

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snipper de uien en de gember. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in parten.

  2. 2

    Spoel de kippendelen en dep ze goed droog. Wrijf ze in met peper, zout en kerriepoeder. Doe de uien en gember met de kip in een ovenschaal en besprenkel royaal met zonnebloemolie. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Verkruimel het bouillonblokje in de cider. Giet de cider over de kip en laat nog 15 minuten garen. Bedruip geregeld met de cidersaus. 

  3. 3

    Doe de stukjes appel bij de kip en bak nog 15 minuten mee. 

  4. 4

    Haal de schaal uit de oven. Schep er de kip en de appeltjes uit en zet ze even opzij. Zeef het braadvocht boven een pannetje. Doe de kip en de appeltjes weer in de schaal en hou ze warm in de uitgeschakelde oven. Voeg de room  bij het braadvocht en laat nog even koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog een scheutje cider. Serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met appeltjes en cidersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!