Poulet à l'orange (kip met sinaasappelsaus)
bereiding
-
1
Spoel de kippenbouten en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen.
-
2
Pers voor de marinade de sinaasappels en pel de knoflookteentjes. Vermeng het sinaasappelsap met de olijfolie, de mosterd, de knoflook, een snuifje peper en zout. Giet het mengsel over de kip en laat minstens 20 minuten marineren.
-
3
Bak de kippenbouten ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Draai ze na 20 minuten en bedruip geregeld met de marinade.
-
4
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot een fijne puree. Verwarm de melk met de boter. Vermeng met de puree en roer mooi glad. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Serveer de kippenbouten met de aardappelpuree en een lepel sinaasappelsaus.
Voorbereiding