Bisque van langoustines
bereiding
-
1
Kook de langoustines.
Snipper de ui fijn.
Schil de wortel en snij hem in blokjes.
Snij de selder in boogjes.
Pel de tomaat, ontpit hem en snij hem in stukken.
-
2
Pel de langoustines en bewaar koppen en schalen.
-
3
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Doe er de koppen en de grof gestampte schalen van de langoustines bij. Voeg er ui, wortel en selder aan toe en bak 15 minuten op een hoog vuur. Doe er de tomatenpuree en de bloem bij en roer goed. Haal van het vuur giet er de cognac bij en flambeer (nooit onder de dampkap die aanstaat!). Leng aan met de witte wijn, zet weer op het vuur en laat tot de helft inkoken.
-
4
Doe er peterselie, tijm, laurierblad, bouillon en tomaat bij. Laat ze 25 minuten zachtjes koken, zonder deksel.
-
5
Mix de soep met een krachtige mixer en zeef. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Bak de langoustinestaartjes kort aan in hete olijfolie, en breng ze op smaak met peper en zout. Steek ze op satéstokjes.
-
7
Serveer de soep in glaasjes met een langoustinesaté.
Voorbereiding