Recept

Kipballetjes met seldersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip met een smeuïg sausje

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook, doe samen met het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei en de peterselie toe.

  2. 2

    Pel 1 sjalot, snipper fijn. Stoof glanzig en voeg toe aan het gehaktmengsel. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Rol er hapklare balletjes van. Bak ze rondom goudbruin in een beetje boter. 

  3. 3

    Spoel de selder en snij in ringen. Pel de overige 2 sjalotten en snipper fijn. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan. Voeg de tijm en laurier toe. Blus met een flinke scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen. Bind de saus met de room.

  4. 4

    Voeg de balletjes toe aan de saus, laat een kwartier afgedekt pruttelen. 

  5. 5

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Serveer met de balletjes en de saus. Bestrooi met extra gesnipperde krulpeterselie

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipballetjes met seldersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!