Snoekbaars met mousseline van bloemkool en pompoencrème
bereiding
-
1
Snipper de sjalotten fijn. Hak de galangalwortel fijn. Snij de hokkaido pompoen in blokjes. Pluk de roosjes van de bloemkool.
-
2
Stoof de sjalot en galangal glazig in arachideolie. Voeg er de blokjes pompoen aan toe en giet er water bij tot ze net onder staan. Kook de pompoen gaar, giet eventueel overtollig vocht af en mix goed fijn.
-
3
Kook de bloemkoolroosjes in lichtgezouten water beetgaar. Mix de bloemkool goed fijn en roer er de bonitovlokken door.
-
4
Bestrooi de snoekbaars met cacaoboter en bak 'm eerst op de velkant mooi goudbruin, draai dan om en bak nog 2 à 3 minuten aan de andere kant.
-
5
Schik op elk bord een quenelle bloemkoolmousseline. Leg daarop een stukje snoekbaars. Trek een streepje pompoenpuree en werk het bord af met met bloemblaadjes van de Oost- Indische kers en stukjes gekonfijte aloë vera (die kunt u eventueel weglaten).
Voorbereiding