Paling met broccoli en citroencrème en walnoten
bereiding
-
1
Snij de plakken koolrabi tot lange reepjes van ongeveer 1 cm breed en rol ze op. Snij de gerookte paling in stukjes. Hak de walnoten grof.
-
2
Kook of stoom de broccoli gaar en laat de groente schrikken in ijswater om hem fris groen te houden. Pureer de roosjes en kruid met peper en zout. Hou een dikker steeltje apart en snij dat in plakjes.
-
3
Breng de citroenzeste in wat water aan de kook. Giet door een zeef en bewaar de zeste. Kook en zeef de zeste zo nog twee keer. Gebruik de vierde keer geen water, maar suikersiroop. Mix goed fijn tot een crème en laat afkoelen in een spuitzak of spuitflesje.
-
4
Leg op elk bordje wat van de broccolipuree en enkele stukjes paling en spuit er wat nopjes citroencrème en zure room bij. Bestrooi met walnoten en werk af met koolrabirolletjes, stukjes steel van broccoli en cress naar keuze.
Voorbereiding