Recept

Gebakken ganzenlever met appelblokjes en maiscrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een geraffineerd gerechtje, ideaal voor de feestdagen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de appel in blokjes. Hak de pistachenoten. 

  2. 2

    Mix de mais met het vocht goed fijn met een staafmixer en verwarm het mengsel in een pannetje tot de mousse begint te binden. Duw door een fijne zeef, zodat er geen velletjes achterblijven, en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak de blokjes appel in geklaarde boter (ze mogen niet te zacht worden) en bestrooi ze met een beetje demerara-suiker. Laat karamelliseren.

  4. 4

    Bak de plakken ganzenlever heel kort in een hete pan met antiaanbaklaag en bestrooi met een beetje demerarasuiker. Laat lichtjes karamelliseren.

  5. 5

    Leg op elke bord een stukje foie gras en wat blokjes appel. Leg er een streepje maïscrème naast. Werk af met cress, wat extra demerara-suiker en gehakte pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken ganzenlever met appelblokjes en maiscrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!