Konijn met spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de aardappelen.
-
2
Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat ze licht afkoelen en halveer ze.
-
3
Spoel de konijnenbillen, dep ze droog en wikkel elke bil in 2 plakjes spek. Leg er 2 takjes tijm op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en bak ze in een grillpan aan. Leg het vlees in een ovenschaal. Roer een marinade van 2 el olie, de honing en de mosterd. Bestrijk het konijn ermee en bak 35 minuten in de oven.
-
4
Roer een sladressing van het citroensap, de yoghurt, de olijfolie en een snuifje zout .
-
5
Bestrijk de aardappeltjes aan de snijkant met olie en bak ze in een hete grillpan.
-
6
Serveer de konijnenbillen met de salade en de gegrilde aardappeltjes.
Voorbereiding