Rijstpap met appelcrumble
bereiding
-
1
Maak eerst de crumble. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem, havervlokken, 50 g suiker en boter in een kom en wrijf kruimelig tussen je vingers. Snij de appelen in blokjes van 1 cm en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er de bruine suiker over en daarna het crumblemengsel. Zet 30 minuten in de oven en roer regelmatig om. De crumble is klaar als hij mooi goudbruin is.
-
2
Spoel de rijst en laat 'm uitlekken. Snij het vanillestokje open en maak het merg los. Breng de melk aan de kook. Doe er 75 g suiker, het vanillestokje, het merg, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan bij.
-
3
Doe de rijst bij de melk. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur, tot ze gaar is. Roer met een houten lepel, om aanbakken te voorkomen.
-
4
Neem de rijstpap van het vuur als ze nog niet te dik is, ze dikt in tijdens het afkoelen.
-
5
Verwijder het vanille-, het kaneelstokje en de steranijs. Schep de rijstpap in glaasjes. Lepel er warme crumble over en serveer meteen.