Charlottetaart
bereiding
-
1
Bekleed een springvorm met huishoudfolie. Verdeel de lange vingers over de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Zet ze met de gesuikerde kant naar buiten.
-
2
Snij het vanillestokje overlangs door en schraap er het merg uit. Roer de plattekaas los met een lepel. Klop de slagroom lobbig met de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door de plattekaas.
-
3
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water, knijp goed uit en smelt in een bodempje heet water. Roer goed los en zet apart tot hij wat is afgekoeld. Spatel de gelatine door de plattekaascrème en schep in de taartvorm.
-
4
Mix de frambozen zo glad mogelijk en zeef ze. Bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Laat de charlotte dan 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Spoel de rode vruchten. Ontvorm de taart en verdeel er het fruit over.