Lamsballetjes met pittige tomatensaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de uien glazig in een grote pan met wat olie. Voeg knoflook en het komijn-koriander- en chilipoeder toe. Roerbak 2 minuten tot de aroma's vrijkomen.
-
2
Schep de helft van het ui-mengsel uit de pan en laat afkoelen.
-
3
Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan de pan met de uien. Laat 5 minuten sudderen. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. Laat 15 minuten sudderen.
-
4
Meng het gehakt met de afgekoelde uien. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
-
5
Schep de balletjes in de saus. Laat op zacht vuur sudderen tot ze gaar zijn. Roer af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met koriander en munt.