Pannenkoekjes met fruitsla en mangosaus
bereiding
-
1
Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom en meng goed. Roer er de melk door tot je een dik beslag krijgt. Klop het ei los en roer het door het beslag. Laat 20 minuten rusten.
-
2
Schil de sinaasappels met een heel scherp mes. Snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de saus. Maak de aardbeien schoon, snij in vieren. Pel de bananen, snij in plakjes. Meng het fruit en besprenkel met citroensap, 1 el honing en gehakte munt.
-
3
Schil de mango en mix het vruchtvlees met het sinaasappelsap tot een saus.
-
4
Verhit olie in een antikleefpan en schep er rondjes van 1 el beslag in. Bak 1 à 2 minuten aan beide kanten. Bak zo 16 pannenkoekjes.
-
5
Leg op elk bord 4 pannenkoekjes, bestuif met poedersuiker en besprenkel ze met de rest van de honing. Serveer met de fruitsla en mangosaus.