Tagliata met balsamicosausje
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Fruit ze in een pannetje met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de tomatenblokjes, oregano en cayennepeper toe. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Spoel de rucola, snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
2
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water.
-
3
Bak de biefstukken heel kort in wat olijfolie in een keramische bakpan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten los met 2 el balsamicoazijn. Voeg 4 el olijfolie toe en laat inkoken. Kruid met peper en grof zout.
-
4
Snij het vlees in plakken van 1 cm dik. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Leg een
portie spaghetti op een bord, leg er de tagliata bij. Werk af met de rucola, zongedroogde
tomaatjes en parmezaanschilfers. Serveer met het balsamicosausje.