Terrine van varken, kalf en fazant
bereiding
-
1
Snij de fazant in blokjes. Meng met de porto, 1 el olijfolie, peper en zout. Zet 1 uur koel weg. Zeef en van de marinade op.
-
2
Mix het gehakt met de lever, knoflook, salie, tijm, nootmuskaat, jeneverbessen, het broodkruim, het ei, peper en zout en 25 ml van de marinade fijn.
-
3
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de vorm met het spek. Schep er de helft van de gehaktmix in. Hak en rooster de hazelnoten. Verdeel over het vlees en bestrooi met de cranberries.
-
4
Bak de fazantblokjes 1 à 2 minuten in olijfolie. Schep ze in de vorm, bedek met de rest van de gehaktmix. Vouw de speklapjes over de vulling en duw goed aan. Dek af met aluminiumfolie.
-
5
Bak de terrine 1,5 à 2 uur au bain-marie in de oven. Laat afkoelen en zet minstens 2 uur koel weg. Serveer met cranberrycompote.