Aspergequiche met lente-uien
bereiding
-
1
erwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter of bekleed 'm met bakpapier. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
-
2
Schil de asperges, breek het houtachtige uiteinde eraf. Spoel de lente-uitjes, maak ze schoon. Stoom ze, samen met de asperges in hun geheel beetgaar.
-
3
Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, parmezaan en peterselie. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg de asperges en de lente-uien afwisselend in de vorm. Overgiet met het eimengsel en bak 30 minuten in de oven, tot het eimengsel voldoende gestold is.