Pompoenschelpjes met hazelnootpesto
bereiding
-
1
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan of wok, waarop je een deksel hebt.
Bak er ui, look en spek in aan. -
2
Als deze beginnen te kleuren, voeg je de pompoen en tijm toe.
-
3
Bak tot ook de pompoen goudbruine randjes krijgt. Gooi er de pasta bij en roer tot de schelpjes bedekt zijn met een laagje olie.
-
4
Blus met de groentenbouillon. Zet het deksel op de pan en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe en voeg eventueel wat extra bouillon toe.
-
5
Maak intussen de hazelnootpesto. Rits de blaadjes peterselie van de steeltjes, en doe ze samen met de hazelnoten, het teentje look en de kaas in een blender en mix fijn. Leng aan met olijfolie tot je een vrij lopende pesto krijgt. Kruid bij met peper en zout.
-
6
Check of de pasta gaar is. Zo niet, voeg extra water of bouillon toe en wacht tot deze door de pasta is opgenomen.
-
7
Roer de radicchio door de pasta, en blijf roeren tot de blaadjes geslonken zijn.
Roer er ook de feta door. Kruid met peper en zout. Serveer met hazelnootpesto.