Recept

Chocolademoussetaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Begin met de bodem. Zet de taartvorm op een schaal. Beleg de bodem van de vorm met Petit-beurrekoekjes. Snij de marshmallows in kleine stukken en bedek de koekjesbodem ermee.

  2. 2

    Smelt 400 g chocolade au bain-marie en giet over de marshmallows. Bedek opnieuw met koekjes en zet koel weg.

  3. 3

    Maak de taart. Smelt 270 g chocolade au bain-marie. Breng 300 ml room aan de kook, samen met de boter.

  4. 4

    Neem een tweede – even grote - vierkante bakvorm. Bedek met bakpapier. Klop 3 eieren kort los. Meng ze met het room-botermengsel en de gesmolten chocolade. Schep goed om en giet in de vorm. Bak 35 minuten in de oven. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen. Snij van alle randen 1 mm af zodat de lagen beter zichtbaar zijn.

  5. 5

    Maak de chocolademousse. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Splits de resterende eieren. Klop de eidooiers los met de helft van de suiker. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eiermengsel en meng goed.

  6. 6

    Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en spatel door het chocolademengsel. Klop de eiwitten op met de rest van de suiker en spatel door het chocolademengsel. Zet in de koelkast.

  7. 7

    Haal de bodem uit de koelkast en schep op elk koekje wat chocolademousse. Draai de taart om en leg ze erbovenop.

  8. 8

    Doe de rest van de chocolademousse in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit op de taart in sierlijke slingers.

    Werk af met verkruimelde petit-beurrekoekjes, marshmallows en aardbeien. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademoussetaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!