Broodman
bereiding
-
1
Verkruimel de gist en roer er 3 el suiker door. Roer glad met een klein beetje lauw water.
-
2
Meng de bloem in een grote kom met de rest van de suiker en de citroenschil. Maak in het midden een kuiltje en doe er de gist bij. Kneed goed en laat 15 minuten op een warme plaats rijzen.
-
3
Voeg er de zachte boter en de eidooiers aan toe. Kneed met de melk tot een glad deeg. Vorm een bal en laat 1 uur op een warme plek rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is. Verwarm intussen de oven voor op 160° C.
-
4
Maak van het deeg een vijftal broodmannetjes. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Versier de mannetjes met rozijnen en amandelen en bestrijk met melk.
-
5
Bak de broodmannetjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze hol klinken wanneer je er aan de onderkant een licht tikje tegen geeft. Laat afkoelen en serveer met boter.
Voorbereiding