Zeebaars met asperges en avocadopuree
bereiding
-
1
Maak vooraf de jalapenodressing en snij de lente-ui in sliertjes.
-
2
Schil de avocado's, verwijder de steen. Doe het vruchtvlees met 2 el limoensap in een blender en mix tot een puree. Kruid met peper en zout.
-
3
Hak de pepertjes fijn, zonder de zaadjes. Je hebt 2 el nodig. Meng ze het overige limoensap en 2 el olijfolie.
-
4
Snij de lente-uien in sliertjes, leg ze in ijswater zodat ze mooi krullen.
-
5
Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Bestrijk de vis en de asperges met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Bak de asperges 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de vis 3 minuten op de velkant, draai om en laat nog 1 à 2 minuten verder garen.
-
6
Verdeel de asperges over voorverwarmde borden. Leg er een stukje vis op, lepel er de jalapenodressing over en werk af met sliertjes lente-ui. Geef er in een apart potje de avocadopuree bij.