Recept

Paascupcakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat je helpen door kleine handjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter met een handmixer romig en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop goed.

  2. 2

    Voeg één voor één de volledige eieren toe en klop het geheel tot een roomkleurig, homogeen deeg. Roer er voorzichtig het citroensap, samen met de bloem door. Vul de cupcakevormpjes met het deeg en bak ze in ± 30 minuten goudbruin in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Knip een klein haasje met een maximum afmeting van de cupcakes uit een vel papier en leg dit als patroon op de helft van de cupcakes. Bestrooi met bloemsuiker en verwijder het papieren haasje.

  4. 4

    Neem voor de overige cupcakes stukjes gele rolfondant en rol uit tot een dun rondje, bekleed er elke cupcake mee. Rol ook de oranje rolfondant dun uit en snij er kleine ruitjes uit. Maak in het midden een inkeping met een mesje en vouw dubbel tot een snaveltje. Plak het in het midden van de gele rolfondant. Snij ook enkele halve cirkels uit voor de pootjes, maak enkele inkepingen aan de rechte kant en kleef de pootjes onderaan de cupcakes zoals op de foto. Maak 2 oogjes met witte en zwarte rolfondant of met een glazuurstift.

  5. 5

    Presenteer de cupcakes op een mooie etagère.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paascupcakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!