Recept

Bosbessencake met limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een frisse, fruitige cake.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter, bekleed met bakpapier.

  2. 2

    Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de zure room. Zeef de bloem bij het eiermengsel en spatel ze er doorheen. Schep ten slotte de helft van de bosbessen door het beslag.

  3. 3

    Giet het mengsel in de vorm, bestrooi met de rest van de bosbessen en bak 50 minuten in de oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak met een zestemesje, lange reepjes van de limoenschil. Pers de limoenen, meet 2 eetlepels sap af. Meng de poedersuiker met de boter, het limoensap en 1 eetlepel warm water. Roer tot een glad glazuur. Snij het gebak in stukken en werk af met glazuur en limoenzeste.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bosbessencake met limoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!