Nostalgische kriekentaart
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng de suiker met de boter, de bloem, het ei en het zout. Warm de melk lichtjes op en los er de verse gist in op. Giet het bij het deeg en kneed kort. Maak een bal van het deeg, wikkel in plasticolie en zet 30 minuten in de koelkast.
-
2
Maak de vulling. Zeef de krieken en vang het sap op. Warm het sap op tot 180°C en bind met de maïsbloem.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast, hou 1/4 apart en rol de rest uit. Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg. Verdeel de krieken over de bodem en overgiet met het ingedikte sap.
-
4
Maak mooie reepjes van de rest van het deeg en leg die in ruitjespatroon op de taart. Bak de taart 25 min. in de oven. Laat even afkoelen en bestrooi de taart met bloemsuiker.