Biscuitrol met chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
-
2
Vet de bakplaat goed in met boter en leg er bakpapier op. Bestrijk ook het bakpapier met boter. Zet in de koelkast.
-
3
Splits de eieren. Klop de dooiers wit-schuimig met 100 g suiker. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker, tot her schuim in pieken rechtop blijft staan.
-
4
Spatel de gezeefde bloem en de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel.
-
5
Schep het beslag op het bakpapier. Strijk glad met een spatel. Bak in 8 minuten goudbruin in het midden van de oven op 200 °C.
-
6
Haal de bakplaat uit de oven en leg er meteen een vochtige keukenhanddoek op. Leg daarop een plank, iets groter dan de bakplaat. Keer om. Haal voorzichtig de bakplaat weg en haal dan het bakpapier van de koek. Rol op, samen met de handdoek en laat 3 minuten afkoelen. Rol de koek dan weer open.
-
7
Besprenkel de krenten met de rum. Hak de noten grof. Breek de chocolade en de noga in stukjes. Laat ze samen smelten. Voeg er de noten en de krenten aan toe. Breng op smaak met een snuifje kaneel en kardemom
-
8
Bestrijk de koek met het chocolademengsel. Rol zo stevig mogelijk op (nu zonder handdoek!). Verpak de biscuitrol in aluminiumfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
Voorbereiding